بیماری وبا، علائم وبا، راه های انتقال و پیشگیری از وبا
به گزارش روابط عمومی و به نقل از لیلا مومنی سوپروایزر آموزشی مرکز آموزشی درمانی ضیائیان ، با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا،احتمال ابتلا به بیماری وبا افزایش می یابد. ایشان در مورد علائم این بیماری و راه های جلوگیری از آن نیز به نکاتی اشاره کردند.....

به گزارش روابط عمومی و به نقل از لیلا مومنی سوپروایزر آموزشی مرکز آموزشی درمانی ضیائیان ، با شروع فصل تابستان و گرم شدن هوا،احتمال ابتلا به بیماری وبا افزایش می یابد.
ایشان در مورد علائم این بیماری و راه های جلوگیری از آن نیز به نکاتی اشاره کردند.
علایم بیماری وبا:
شخص مبتلا به وبا، اسهال خفیف بدون درد و بدون تب دارد که کم کم شدید میشود، اسهال شخص مبتلا به وبا آبکی و به شکل لعاب برنج است. بیماری وبا گاهی همراه استفراغ و گاهی بدون استفراغ است که به سرعت و در ظرف سه الی چهار ساعت موجب کم آبی شدید بدن شده و در صورتی که سریعا آب و املاح بدن جبران نشود، سبب مرگ فرد مبتلا خواهد شد و بسیار خطرناک است. در واقع دوره پنهان بیماری وبا از لحظه ورود میکروب به بدن تا بروز بیماری از چند ساعت تا پنج روز میباشد ولی به طور معمول در یکی دو روز بیماری وبا ظاهر میشود. به محض شروع اسهال شدید بایستی مایعات فراوان و مورد استفاده قرار گیرد و سریعاً به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه شود.
راههای انتقال وبا:
در واقع راههای انتقال بیماری وبا به دو روش تماس مستقیم و غیرمستقیم است. وبا میتواند از طریق تماس با چیزهایی آلوده به میکروب وبا مانند دست دادن با دستهای آلوده بیمار، تماس با استفراغ یا مواد دفعی بیمار، ملحفه و لوازم آلوده او مثل لیوان، ظروف و حوله و…. منتقل شود که همه این موارد، روش مستقیم انتقال بیماری میباشد. گفتنی است که در روش تماس غیرمستقیم بیماری وبا میتواند از طریق خوردن آب آلوده به مدفوع مانند استفاده از چاهها، استخرها، جویبارها و دریاچههای آلوده منتقل شود. لازم به ذکر است که خوردن سبزیجات و میوههای خام آلوده، استفاده از غذاهای پخته آلوده که توسط دست آلوده و یا حشرات آلوده شده باشد، تغذیه کودکان با بطری به جای شیر مادر،استفاده از شیر و بستنی آلوده که از منابع غیر مطمئن تهیه شده باشد، از دیگر راههای انتقال وبا میباشد.
راههای پیشگیری از بیماری وبا:
1. برای نوشیدن آب، شستشوی ظروف، خوردن سبزیجات از آب تسویه شده و یا بطریهای آب بستهبندی شده، استفاده کنید. در غیر این صورت آب را بجوشانیم و پس از سرد شدن مصرف کنیپد.
2.از آشامیدن آبهای مشکوک در پارکها، باغها و فضای سبز جداً دوری کنید و به علایم هشدار دهنده توجه کنید.
3.. برای تهیه یخ خوراکی از آب تسویه شده استفاده شود، در صورتی که از یخ صنعتی برای نگهداری مواد غذایی استفاده میکنید، بایستی آن را در پوشش مناسبی قرار داد که با موادغذایی تماس پیدا نکند.
4.از شنا کردن در آبهایی که احتمال آلودگی دارد و یا استخرهایی که موازین بهداشتی در آن رعایت نمیشود، خودداری کنید.
5. در زمان شیوع وبا از خوردن سبزیجات خام پرهیز شود و سبزیجات و میوهها را قبل از مصرف با محلول پرکلرین گندزدایی و پس از شستن با آب سالم مصرف کنیم.
6. از خوردن ماهی خام یا نیم پز که از آب آلوده گرفته شده و از خوردن تخم مرغ نیم پز خودداری کنید.
7. از خوردن ساندویچ، آبمیوه و معجون و دیگر مواد خوراکی و نوشیدنیهایی که توسط فروشندگان دوره گرد عرضه میگردد و یا احتمال آلودگی دارد، جداً خودداری کنید.
8.حتی الامکان از غذاهای طبخ شده در منزل استفاده کنید.
9. مواد خوراکی را در ظروف در بسته، دور از مگس و حشرات نگهداری کنید.
10.غذاها باید تازه به تازه و به اندازه نیاز تهیه شود و در غیر اینصورت در یخچال و دور از دسترس حشرات و مگس نگهداری شود.
11.غذاهای پخته شده و سرد شده را حتی اگر در یخچال قرار داده شده قبل از مصرف بایستی کاملاً گرم کرد و یا جوشاند.
12.همیشه از شیر و فرآوردههای لبنی پاستوریزه استفاده کنید.
13. در موقع خرید و حمل مواد غذایی، اقلامی مثل نان را که قابل شستشو و پختن مجدد نیستند را در کنار میوه و سبزیجات نشسته و گوشت خام قرار ندهید.
14. لازم است در مسافرتها حتماً از وسایل شخصی و از میوههای قابل پوست کندن استفاده کنید و پوست آن را بگیرید.
15. زباله را در کیسههای مخصوص زباله نگهداری و در محل مناسبی دفع نمایید.
16. قبل از غذا خوردن و بعد از رفتن به توالت، دستهای خود را با آب و صابون خوب بشویید.
17.در هنگام بروز بیماری وبا حتی الامکان از دست دادن اجتناب شود و بهداشت دست رعایت گردد.
ارسال به دوستان