• تاریخ انتشار : 1402/02/14 - 07:30

راهکارهای سلامتی در هفته سلامت با شعار "سلامت برای همه با پزشکی خانواده"

پیام سوپروایزر آموزش به بیمار بیمارستان ضیائیان به مناسبت هفته سلامت در روز سلامت و رسانه

لیلا مومنی سوپروایزر آموزش به بیمار بیمارستان ضیائیان به مناسبت هفته سلامت و روز ششم این هفته که با نام سلامت و رسانه نامگذاری شده است ضمن گرامیداشت این هفته پیامی صادر کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان ضیائیان، لیلا مومنی سوپروایزر آموزش به بیمار این مرکز به مناسبت هفته سلامت و روز ششم این هفته که با نام سلامت و رسانه نامگذاری شده است ضمن گرامیداشت این هفته پیامی صادر کرد.
متن پیام به شرح ذیل است:
 هفته سلامت فرصتی است برای بیان اهمیت سلامت در زندگی فردی و اجتماعی و توسعه فرهنگ سلامت در جامعه.
 با ارتقاء سواد سلامت، مردم کنترل بیشتری بر تصمیم گیری ها و اقداماتی که سلامت آنها را تحت تاثیر قرار می دهد پیدا می کنند.
با استفاده از رسانه های اثر بخش می توانیم در ارتقاء سواد سلامت جامعه کوشا باشیم.
در هفته سلامت لازم است با فرهنگ سازی درتغییر سبک زندگی هموطنان خود کوشا باشیم و شانس یک زندگی سالم تر و طولانی تر را از دست ندهیم؛ امسال نیز برنامه های هفته سلامت در راستای شعار امسال "سلامت برای همه با پزشکی خانواده" از نهم تا پانزدهم اردیبهشت ماه برگزار می شود که در این راستا لازم می دانم تا به چند نکته ساده و اما کلیدی برای داشتن سبک زندگی سالم اشاره کنم.

آموزش روش های مقابله با استرس و فرار از مشکلات:
در زندگی همیشه سپاسگزار باشیم و از جملات انگیزشی استفاده کنیم.
داشتن معنا در زندگی و داشتن هدف از فعالیت ها و ارتباطات خود
بالا بردن اعتماد به نفس و عزت نفس خود
داشتن انعطاف پذیری برای یادگیری مهارت های جدید و سازگاری با تغییرات
داشتن تعادل بین کار و بازی، استراحت و فعالیت

تشویق به تحرک بدنی و ورزش و پیشگیری از چاقی:
با یکی از دوستان و یا افراد خانواده برای رفتن به پیاده روی قرار بگذارید.
همه چیز را از راه دور کنترل نکنید و از ریموت تلویزیون استفاده نکنید.
ماشین خود را دور از محل کار پارک کنید و پیاده روی تند داشته باشید.
در یک باشگاه ثبت نام کنید و یا حداقل 30 دقیقه در روز پیاده روی کنید.
برنامه اخر هفته برای پیاده روی و کوه نوردی و یا دورهمی با گروهی از دوستان داشته باشید.
غذای خود را آهسته میل کنید.

رژیم غذایی سالم:

استفاده از تمام گروه های غذایی
استفاده از غذاهای سالم به جای غذاهای فراوری شده
استفاده از غذاهای پخته شده و کبابی به جای غذای سرخ شده
استفاده از رژیم کم کربوهیدرات و پرفیبر
حذف شکر و کربوهیدرات های تصفیه شده از رژیم غذایی
مصرف کم چربی ها و گوشت قرمز
نوشیدن آب کافی
استفاده از سالاد و سبزیجات در سفره غذایی
استفاده از آب میوه به جای میوه کامل
خواب کافی و با کیفیت داشته باشید
سیگار و الکل را ترک کنید
در آخر ضمن گرامیداشت این هفته امیدوارم که با همکاری و تلاش مشترک، سلامت جامعه را تضمین کنیم و این هفته را به‌عنوان یک فرصت برای آگاهی‌بخشی در خصوص سلامت، غنیمت دانسته و از آن بهره‌مند شویم.

مهدی  صدفی