مصاحبه اختصاصی با دکتر رضوان هاشمی متخصص تغذیه بالینی بیمارستان ضیائیان به مناسبت روز جهانی رژیم درمانگر
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان ضیائیان، به مناسبت روز جهانی رژیم درمانگر در دوران پاندمی کرونا با دکتر رضوان هاشمی متخصص تغذیه بیمارستان ضیاییان به گفتوگو نشستیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان ضیائیان، به مناسبت روز جهانی رژیم درمانگر در دوران پاندمی کرونا با دکتر رضوان هاشمی متخصص تغذیه بیمارستان ضیاییان به گفتوگو نشستیم.
لطفاً خود را معرفی کنید
من رضوان هاشمی، پزشک و PHDتغذیه هستم، از سال 94 بهعنوان متخصص تغذیه و عضو هیئتعلمی گروه طب سالمندان در بیمارستان ضیاییان مشغول فعالیت هستم. بنده علاوه بر ویزیت و مشاوره تخصصی تغذیه در بخشهای مختلف بیمارستان و فعالیتهای پژوهشی در زمینه آموزش تغذیه بالینی به کارآموزان و کارورزان تغذیه با دانشکده تغذیه و رژیمشناسی نیز همکاری می کنم.
در خصوص دوران شیوع ویروس کووید 19 و تجربیاتتان بفرمایید
از اوایل اسفندماه 98 و به دنبال شیوع پاندمی کووید 19 بیمارستان ضیاییان بهعنوان مرکز ارجاعی کرونا مشخص شد و تمامی بخشها به درمان بیماران کووید اختصاص یافت. شرایط خاص آن زمان موجب تعطیلی همه درمانگاههای تخصصی شد و همکاران پزشک از تخصصهای مختلف موظف به ویزیت بیماران سطح 3 و 4 تنفسی شدند.
با توجه به مدرک پزشکی عمومی بنده نیز بر اساس برنامه درمانگاهها به ویزیت بیماران تنفسی در درمانگاه بیمارستان پرداختم.
از خاطرات تلخ و شیرین خود در این دوران بگویید.
از خاطرات جالبی که در روزهای اول رخ داد مراجعه یکی از بیماران با شکایت خارش پوست بود که بعد از گرفتن شرححال مشخص شد، ایشان برای ضدعفونی بهتر بدن و جلوگیری از ابتلا به کرونا اقدام به شستشوی سر و بدن با پودر آنزیم دار کردهاند و این مسئله موجب بروز حساسیت پوستی شده است. بهمرورزمان و با مشخص شدن راهنماهای تغذیهای مشاوره بخشهای مختلف از جمله بخشهای ویژه بیماران کووید از سر گرفته شد.
قطعاً برای من بهعنوان عضوی از تیم درمان مشاهده بیمارانی که بعد از دریافت دوره درمان و حمایت تغذیهای مناسب باحال عمومی خوب به آغوش خانواده بازمیگردند از شیرینترین خاطرات این دوران است.
با توجه به تجربیات فعلی چه پیشنهادهایی برای بحرانهای آینده دارید.
بحران کووید به لحاظ ناشناخته بودن ماهیت بیماری و گسترش سریع و عدم آمادگی جهانی برای مقابله با آن موجب شد تا در دوره زمانی کوتاهی بحث مهم تغذیه بالینی تحتالشعاع قرار گیرد، هرچند همکاران ما در حوزه خدمات غذایی بیمارستانها تلاش قابلتوجهی را در تأمین نیازهای غذایی بیماران و کارکنان انجام دادند؛ به نظر من امروز باگذشت نزدیک به یک سال از شروع پاندمی و آشنایی بیشتر با ماهیت بیماری ضرورت توجه به نقش تغذیه بیماران در شرایط حاد بیشازپیش مشخصشده است.
بروز سوءتغذیه در بیماران مبتلابه علت بیاشتهایی و نیز افت وزن آنها با انجام مداخلات بهموقع تغذیهای قابلپیشگیری است و این امر میتواند تجربه خوبی برای مقابله با بحرانهای احتمالی در آینده باشد.
عملکرد خود را در این دوران چگونه ارزیابی میکنید.
فکر میکنم بهترین معیار برای ارزیابی عملکرد تیم تغذیه مقایسه میزان کاهش وزن و سو تغذیه بین بیمارانی است که حمایتهای تغذیهای را دریافت کرده و یا از آن محروم بودهاند.
از اینکه وقت خود را در اختیار ما قرار دادید سپاسگزارم
ارسال به دوستان